کار گروهی یا تک سخنران؟کدام روش تدریس برای دانش آموزان بهتر است؟
واقعیت این است که در بیشتر حرفه ها، شما به صورت تیمی کار می کنید. انجام دادن پروژه ها به صورت تیمی، یک مهارت ضروری برای موفقیت پس از دانشگاه است.
حتی در خود دانشگاه، شما پروژه هایی را باید به صورت گروهی انجام دهید و بعد از آن هم اگر مستقیما وارد نیروی کار شوید، از شما خواسته می شود که به طور منظم با دیگران همکاری کنید. چه 12 ساله باشید و چه 22 ساله. در هر سنی از شما خواسته می شود به صورت گروهی روی پروژه ها کار کنید، و شما هم ازین کار سود زیادی می برید. این موضوع در مورد نسل Z که اکثریت دانشآموزان فعلی را تشکیل میدهند، بیشتر صادق است. در حالی که یادگیری نحوه کار تیمی دارای نتایج آشکار است، اما مزایای آن به همین جا ختم نمی شود. در زیر فهرست کوتاهی از برخی دیگر از مزایای کار گروهی آمده است:
1.ایجاد رابطه
2.توسعه مهارت
3.اعتماد به نفس
4.مدیریت تعارض
5.یادگیری فعال
6.افزایش کارایی
1.ایجاد رابطه
تحقیقات نوروبیولوژی ثابت می کند که انسان ها ذاتاً موجوداتی اجتماعی هستند. بدن ما در واقع مواد شیمیایی مختلفی را در پاسخ به انواع مختلف فعل و انفعالات آزاد می کند. در یک تعامل مثبت، مغز ما سروتونین آزاد می کند. در مقابل، در یک تعامل استرس زا مانند جر و بحث، کورتیزول ترشح می کنیم.بنابراین جای تعجب نیست که دانشآموزان روش تعامل با دیگران در حین یادگیری را به روش سخنرانی سنتی معلم و استاد ترجیح میدهند. چون علاوه بر سیل ترشحات «مواد شیمیایی شاد» در مغز، در این روش دانش آموزان می توانند با افرادی ارتباط برقرار کنند که ممکن است در غیر این صورت با آنها هم کلام نشوند. تحقیقات همچنین نشان میدهد که مدارسی که کار گروهی را تشویق میکنند و در اولویت امورشان قرار می دهند، دارای سطح پایینتری از احساس انزوا بین دانش آموزان میشوند. قرار گرفتن در معرض افراد با شخصیتها و فرهنگهای مختلف، به دانشآموزان احساس خوبی منتقل می کند. چیزی شبیه حس خاص بودن.
2.توسعه مهارت
شرکت کنندگان در کار گروهی به طور ذاتی مهارت هایی را در حین کار یاد می گیرند. این مهارت ها شامل انواع مهارت های ارتباطی از جمله مذاکره و شفاف سازی ارزش ها و همچنین تفکر انتقادی، تصمیم گیری و حل مسئله است. در حالی که هدف ممکن است یادگیری در مورد یک موضوع خاص باشد، مهارت های حاصل از کار گروهی برای مدت طولانی پس از فارغ التحصیلی در خدمت دانش آموزان خواهد بود.
3.اعتماد به نفس
متاسفانه این مزیت کار گروهی به راحتی نادیده گرفته می شود… اما واقعیت این است که کار گروهی فرصتی فوق العاده برای دانش آموزان است تا صدای خود را پیدا کنند. خواه این شخص خجالتی باشد که برای اولین بار صحبت می کند یا دانش آموز مخالف، که نظر متفاوتی از یکی از اعضای گروه بیان می کند، کار گروهی فرصتی را برای دانش آموزان فراهم می کند تا اعتماد به نفس خود را ایجاد کنند. تعاملات به آنها کمک می کند تا درک کنند که دیدگاه آنها اهمیت دارد و چیزی را به روی میز می آورند.
4.مدیریت تعارض
همانطور که در بالا اشاره شد، کار گروهی دانش آموزان را قادر می سازد تا یاد بگیرند که چگونه از طریق تعارض کار کنند. در حالی که برخی از کارهای گروهی ممکن است یک بحث سبک در مورد کتابی باشد که آنها می خوانند یا در یک آزمایش علمی گام به گام قدم می زنند، بسیاری از پروژه های گروهی باعث ایجاد سطوح مختلف درگیری می شوند. درگیری اغلب بر سر تقسیم وظایف یا عدم تحمل فشار یکی (یا بیش از یکی) از اعضای تیم رخ می دهد.
در موارد دیگر، به این دلیل است که شخصی تعیین می کند که رهبر است و رئیس می شود. صرف نظر از علت درگیری، دانش آموزان هنوز پروژه ای برای تکمیل در یک چارچوب زمانی مشخص دارند. آنها مجبورند یاد بگیرند که چگونه از طریق درگیری کار کنند، زیرا در پایان روز، پویایی گروه بهانه ای برای انجام کارهای دیرهنگام نخواهد بود. این یک عالم کوچک از دنیای واقعی است. در حالی که ممکن است در دانشگاه شوخی کنید که نمی توانید صبر کنید تا فارغ التحصیل شوید زیرا پروژه های گروهی شما تمام می شود، این تازه شروع است. پروژه های گروهی تقریباً در هر زمینه کاری بسیار رایج هستند، بنابراین بهتر است حل تعارض را در دوران جوانی یاد بگیرید!
5.یادگیری فعال
یادگیری فعال یکی از بزرگترین مزایای کار گروهی است. یادگیری فعال روشی از یادگیری است که در آن دانش آموزان به طور فعال یا تجربی در فرآیند یادگیری مشارکت دارند. از آنجایی که رشتههای آموزش و روانشناسی بیشتر در مورد اینکه کدام روشهای تدریس منجر به ماندگاری بیشتر میشود، یاد میگیرند، مطالعه پس از مطالعه به اهمیت یادگیری فعال اشاره میکند.
6. افزایش کارایی
مطالعات، مانند آنچه در بالا ذکر شد، شواهد قابل سنجشی ارائه می دهد که کار گروهی عملکرد را بهبود می بخشد. با این حال، عملکرد در آزمون های درجه بندی شده تنها زمینه ای نیست که بهبود می یابد.نمونه هایی از ضرب المثل قدیمی “دو سر بهتر از یک هستند” را می توان به طور یکسان توسط مدارس و شرکت ها به اشتراک گذاشت. در حالی که ممکن است یک نفر ایده های خوبی داشته باشد، فکر گروهی منجر به محصول نهایی بهتر و خلاقانه تر می شود.
کاربردها مطالعه ای که توسط شورای مشاوران علم و فناوری رئیس جمهور آمریکا انجام شد، تفاوت عملکرد در امتحانات علمی، فناوری، مهندسی و ریاضیات را بین دو روش سنتی تک سخنران و یادگیری فعال بررسی کرد. نتایج نشان داد که نسبت به یادگیری فعال، نرخ شکست 55 درصدی برای دانشآموزانی که از طریق تک سخنران آموزش داده میشوند، بیشتر است. این تنها یکی از بسیار مطالعاتی است که نشان داده است دانشآموزان در طریقه ی یادگیری از طریق سخنرانی سنتی، مزایایی که در یادگیری فعال دارند را، ندارند. تاثیر استفاده از وایت برد های شیشه ای (گلس بردها) برای آموزش های تیمی راکسس اخیراً در مورد تأثیر آوردن دانش آموزان به پای وایت برد شیشه ای شان (یکی از اشکال متعدد یادگیری فعال) تحقیق کرده است.
چگونه پای وایت برد آمدن، باعث افزایش ماندگاری می شود؟
وقتی دانش آموزان به پای تابلو وایت برد کلاس فراخوانده می شوند، مجبورند در فضایی دوستانه، و بدون کمک از جزوه و کتابشان، مساله ای را حل کنند و حتی در این میان با هم کلاسی ها و دوستان مراوداتی برای حل بهتر مساله داشته باشند. حال اگر استفاده از وایت برد کلاس، آسان باشد و نوشتن و پاک کردن به راحتی صورت پذیرد، اشتیاق دانش آموزان برای پای تابلو آمدن بیشتر خواهد شد. از این رو استفاده از وایت برد های شیشه ای در مدارس بسیار مفید است. برای خرید وایت برد شیشه ای کلیک کنید.
نکته ی دیگری که به شدت اهمیت دارد اما در مدارس نادیده گرفته می شود، اثر رنگ بر روان دانش آموزان است که در مقاله ی دیگری از همین سایت مفصلا آن را بررسی کرده ایم. به عنوان مثال رنگ آبی ذهن را تحریک می کند و برای افرادی که به جزئیات تمرکز می کنند، سازنده ترین رنگ است. و یا رنگ سبز به عنوان آرام و اطمینان بخش شناخته می شوند و باعث افزایش تعادل بین ذهن، بدن و احساسات خواهند بود. بررسی کامل رنگ ها در این مقاله از راکسس صورت گرفته است.
برای ایدههای بیشتر در مورد اینکه چگونه وایت برد شیشهای میتواند روحیه همکاری را تشویق کند، ببینید چگونه دانشگاهها و ارگان ها و سایر مؤسسات آموزشی از گلس برد های راکسس استفاده میکنند.